środa, 23 grudnia 2015

Królowa Karnawału. Zaskocz znajomych nowym smakiem - Lutenica w nowej odsłonie

Coraz bliżej święta, coraz bliżej święta, a my już myślimy o Sylwestrze!

Sylwester bez przekąsek i przystawek odbyć się nie może. Najlepiej, żeby były szybkie do przygotowania, pięknie wyglądające i jeszcze, jakby tego było mało - cieszące podniebienie! Zapewne każdy z Was ma swoich faworytów wśród  zakąsek. Nie musicie ich zmieniać - wystarczy dodać im nowego smaku i aromatu. Mamy dla Was kilka rzadko spotykanych w naszych szerokosciach geograficznych połączeń smakowych. Wystarczy, że się zaopatrzysz w ulububione produkty i Lutenicę Pikantntą lub Łagodną.


Pomysł numer 1 - świeże warzywa, dla tych dbających o zdrowie i figurę, maczane w pysznym, pełnym kawałków pieczonych warzyw sosie Lutenica. Można pokroić: marchwkę, seler naciowy, cukinię, parykę w różnych kolorach, rzodkiewkę, brokuły, kalafiora, ogórka, dodac do tego pomidorki koktajlowe i otrzymujemy pełną barw i aromatów świeżych warzyw kompozycję, która zachwyci najwybredniejszego gościa.

Lutenicę można wybrać łagodną lub ostrą, a dodatkowo polecamy ją urozmaicić drobno pokrojonym szczypiorkiem lub zmieżdzonym czosnkiem, pietruszką i jakimś olejem o smaku orzechowym (najlepiej tłoczonym na zimno).




Pomysł numer 2:

Paluchy włoskie, tzw. chlebowe, zatapiane w Lutenicy. Oczywiście do wyboru jest wersja łagodna lub pikantna. Ponieważ czosnek idealnie komponuje się ze smakiem pieczonej papryki, wybrałysmy paluchy czosnkowe. Zniknęły w kilka minut!








Pomysł numer 3

Nachosy niedłącznie kojarzą się z kinem. A my lubimy je jeść też w domu. UWAGA -  przy tej zakąsce lutenica znika szybciej niż nachosy!
W tym przypadku zdedycowanie polecamy Lutenicę pikantną.





Pomysł numer 4

Wybierz swoją ulubioną przekąskę. Otwórz słoik Lutenicy, dopraw czosnkiem, świeżą papryczką chili (dla tych ze słabszych żoładkiem polecamy zostać przy samym czosnku) i zaskocz swoich gości nowym smakiem. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz